Saturday, March 20, 2010

E - Misto

Ne-am dezamortit dupa iarna grea si friguroasa si revenim in tabloul portocaliu cu unele, cu altele, plini de vitamine si de energie.

Am avut la Iasi zilele trecute Marele Sfat Popular adunat in sedinta de guvern si mai multe greve.
In acea zi minunata in care oraselul nostru a fost din nou periat si impopotonat cu diverse decoratiuni (brazi, banci etc)ca pe vremea lu', am dat nas in nas cu prealuminata coloana oficiala. Am avut un sentiment de scarba combinat cu un amuzament teribil.Sa va explic de ce:

Coloana era compusa din doua microbuze mercedes, obosite, vechi si ca model si ca stare, absolut inconfortabile, iar in rest niste limuzine bmw impecabile de sclipeau sub soare. In microbuze, mai marii tarii iar in limuzine spp-istii.Buuun.Urma sa ii deranjeze 1500 de profesori suparati nu numai ca legea votata in Parlament, aparuta in Monitorul Oficial, cu privire la majorarea salariilor a fost la misto, de capanie si ca sa le inchida pliscul dar claie peste gramada le-au redus salariile si au conceput planuri de restructurare ca e multi si sug banii tarii.

La plecarea spre casuca a fost mai simplu.Toata coloana oficiala era made in Bavaria si doar cateva vw-uri ale politiei stricau imaginea de lux a dragutilor.

Mi-a licarit o intrebare: de ce se chinuie sa para mai modesti decat o institutie careia ei i-au decis bugetul, in speta SPP-ul? Raspunsul a venit urgent: pentru ca pot. Pot sa prosteasca cum vor ei, cat vor ei, pot face absolut tot ce le trece prin cap iar experimentul este cu atat mai odios cu cat 5 milioane au votat schimbarea vechii guvernari care a facut rau tarii (pentru oamenii normali, adica ei), au votat impotriva comunistilor, cu atat mai mult cu cat inca mai sunt unii care cred ca Parlamentul nu il lasa pe Basescu sa faca treaba in tara...in zilele astea.

E misto cum unii se duc ca dementii sa voteze un parlament unicameral in conditiile in care habar n-au ce e aia.Au votat ca senatorii sa nu mai pape banii lor, bani cu care ar scoate Base tara din impas. Nu a gandit nimeni cand a stampilat porcaria aia de hartie ca ceasul de la mana lui Berceanu de exemplu, e mai scump decat apartamentul in care ei locuiesc.

Ne imprumutam ca nu sunt bani.Reducem alocatiile pentru copii ca nu sunt bani, reducem pensiile ca nu e bani dar avem proiecte de genul:

http://www.cotidianul.ro/spp_isi_ridica_palat_cu_biserica_de_31_de_milioane_de_euro-76208.html

si mai ales:




La sfarsit as mai adauga ca noi, 5 milioane, am ramas cu injuraturile iar ei, 5 milioane, sper ca traiesc bine.

No comments: