Thursday, March 18, 2010

Plante care combat stresul

Plante care combat stresul

Orele lungi la birou, senzaţia de oboseală cu care te trezeşti încă de dimineaţă şi stresul zilnic îţi pun în pericol sănătatea. Încearcă să îţi protejezi sistemul nervos şi inima cu ajutorul unor tratamente naturale şi nu ezita să te relaxezi cu o cană de ceai de fiecare dată când ai ocazia.

Remediile naturale îţi protejează inima şi sistemul nervos

Talpa-gâştei e un excelent sedativ

 Denumită şi “doctorul cardiacilor”, talpa-gâştei e indicată în tratamentul problemelor pe fond nervos. Fitoterapia recomandă planta ca sedativ natural şi pentru reglarea presiunii sângelui, precum şi în hipertensiune. Infuzia se prepară dintr-o lingură rasă de plantă uscată, la o cană de 250 ml de apă fierbinte. Se lasă 10 minute, apoi se beau maximum trei căni pe zi.

 Hibiscusul scade tensiunea arterială

Ceaiurile din flori de hibiscus sunt reconfortante şi pot înlocui cafeaua de dimineaţă, pentru că nu au efect de creştere a tensiunii arteriale. Specialiştii susţin că tratamentul cu hibiscus este eficient pentru insomnie şi stări de oboseală fizică şi psihică.

 Păducelul previne infarctul

Bolile de inimă cu substrat nervos (hipo şi hipertensiunea arterială sau tahicardia) se pot trata cu extracte de păducel: infuzie, tinctură şi sirop. Planta conţine acid triterpenic, un excelent tonic cardiac, astfel că leacurile cu păducel reglează circulaţia sângelui, prevenind producerea infarctelor şi atacurilor cerebrale.

 Ceaiul verde te energizează

Ceaiul verde are efecte antistres şi energizante. El conţine antioxidanţi, sporeşte atenţia şi îmbunătăţeşte memoria. Totodată, s-a dovedit că această plantă este bogată în substanţe anticancerigene, e un bun laxativ, creşte pofta de mâncare şi previne îmbătrânirea prematură a celulelor.

Levănţica are efect calmant

Atunci când simţi că oboseala şi stresul te doboară la serviciu, apelează la efectul calmant al florilor de levănţică. Ţine în- tr-un sertar o sticluţă cu esenţă extrasă din această plantă şi vei fi uimit(ă) de efectul său aromoterapeutic.

Magneziul ajută creierul să funcţioneze mai bine

Bananele îţi asigură necesarul zilnic de magneziuAnumite alimente sunt bogate în magneziu, mineralul-minune care stimulează circulaţia sângelui, combate stresul şi ajută absorbţia calciului şi a potasiului în corp. Iată ce trebuie să mănânci pentru ca organismul tău să aibă mereu cantitatea de magneziu necesară: legumele verzi, cerealele integrale, bananele, lactatele, citricele, usturoiul, prunele, nucile, pătrunjelul, migdalele, soia.


Articol semnat de Oana Timar

No comments: