Wednesday, January 13, 2010

Sarea de baie




Dupa cateva posturi in care tot intreb care este compozitia reala a acestor produse,vin si raspunsurile:

Tudor Ciuhodaru, şef UPU al Spitalului de Urgenţe din Iaşi explică pericolul “sării de baie.”

” Vorbim despre drogurile legale, weed shopurile din România dar în special despre “Special Gold” . Este un drog care conţine un derivat de amfetamină (drog sintetic care face parte din „triada de aur”, alături de cocaină şi heroină) . „Special Gold” - „sarea de baie” ce se găseşte în sute de magazine din Capitală şi din ţară, i-a pus pe jar pe specialiştii care-i tratează pe toxicomani.

„Adictia se instalează repede, pericolul de moarte e mare. Consumatorii au perioade lungi în care nu dorm, nu mănâncă. Intoxicaţi, sunt agitaţi, după ce trece efectul, sunt epuizaţi fizic şi psihic. Au aspect răvăşit, sunt palizi, slăbesc şi zece kilograme în câteva zile. Au impresia că au gândaci pe sub piele, se scarpină, se taie, îşi fac rani”, explică Eugen Hriscu, director executiv al Alianţei pentru Lupt a Împotrivă Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT).

Potrivit acestuia, „drogul la liber”, pentru care nu există încă tratament, în afară şedinţelor de terapie, afectează grav sănătatea „victimelor” care, în scurt timp, renunţă la şcoală, se prostituează, devin infractori. Se poate ajunge chiar şi la moarte. Eugen Hriscu spune că în ultima perioadă cinci tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani şi-au pierdut viaţa din cauza acestui drog. Victimele erau pacienţi ai centrului Risc Minim, din cadrul Asociaţiei de Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) şi au murit din cauze cardiace la scurt timp după ce au cosumat substanţa sare de baie cu aromă de fructe d emare” comercializată în magazinele de vise” .

„Plantele sunt comericalizate ca plante medicinale ori pentru studii etnobotanice. Nu putem demonstra că se fumează. Ni s-au cerut şi studii prin care să arătăm că plantele sunt tratate cu canabinoizi. Aceste studii însă le făcea Agenţia Antidrog, care a fost desfiinţată”, explică Popescu.

„Chiar dacă, să zicem, autorităţile ar interzice «Special Gold», producătorii, inventivi, schimbă formula chimică şi obţin imediat un praf legal, cu aceleaşi efecte devastatoare. Ne trebuie soluţii pe termen lung, să refacem legea. Consumul există, nu poţi să mai speri că vom scăpa de el. Important este să-i informăm pe tineri: care sunt plantele/substanţele periculoase”, este de părere psihoterapeutul Eugen Hriscu, specialist în tratamentul adicţiilor. (A contribuit Mihaela Năftănăilă)

EVZ

Dupa un an si mai bine de la aparitia acestor produse pe piata,vin acum tot felul de "specialisti" si ne ofera niste informatii destul de grave despre "ingrasamintele pentru plante".

Minunat.

Tudor Ciuhodaru impreuna cu alti senatori au creat o lege impotriva acestui fenomen.Daca legea este intocmita coerent si logic ar putea fi votata favorabil in Parlament.

Acum ca toata lumea este luminata in ceea ce priveste adevarata compozitie a ierburilor spirituale (samanice), a prafurilor legale,ce parere aveti?

S-a exagerat cu aceste weed-shopuri sau sunt doar discursuri politice,comuniste?Cred ca este destul de clara situatia si cred ca aceasta lege ar trebui sa treaca daca este bine intocmita si nu lasa portite de iesire.In cazul in care este defectuos intocmita atunci,spor la joaca!

deci:

Sa le interzica sau sa nu le interzica?

4 comments:

Anonymous said...

ar fi bine sa fie interzise

Anonymous said...

http://www.realitatea.net/sarea-de-baie-cu-efecte-de-cocaina-a-omorat-cinci-bucuresteni_695155.html

Mav said...

clar interzisee

ES said...

si eu zic sa le interzica.

ps:
sunt curios cu cat vor creste vanzarile la sarea de baie dupa stirea asta :))