Tuesday, January 19, 2010

2010-2015

Leonardo si-a inchis magazinul din Centru (Iasi)

Compania Leonardo a inchis magazinul de pe Bulevardul Stefan cel Mare. Este primul magazin al firmei inchis in Iasi.
Leonardo mai are in Iasi unitati deschise in Iulius Mall, in Moldova Mall, in incinta Carrefour Felicia si in Era Shopping Center.

Retailerul de incaltaminte si marochinarie Leonardo, cu afaceri de 136 mil euro in 2008, a cerut insolventa in octombrie anul trecut, decizand sa intre in reorganizare judiciara la presiunea creditorilor, cei mai multi fiind furnizori.

Leonardo a luat aceasta hotarare din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor cu 25% in acest an, dar si din cauza presiunilor din partea creditorilor.

Retailerul, detinut de omul de afaceri Florin Panea, a inchis in prima parte a anului 2009 30 de magazine neprofitabile, disponibilizand in jur de 600 de persoane. Pentru a doua parte a anului 2009, Leonardo anuntase ca va continua inchiderea a altor 20 de unitati si concedierea a aproximativ 300 de angajati.


newsiasi.ro

Pro Tv

Pina la finalul lui 2011, pe baza unui calendar etapizat, ProTV va renunta la emisia a 16 statii locale, unde va ramine o echipa minima de editorial si vinzari de publicitate. Printre acestea se numara Arad, Sibiu, Baia Mare, Oradea, Buzau. Vor ramine statiile regionale din Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta, care se vor pregati de digitalizarea de la 1 ianuarie 2012. In paralel, au inceput noi reduceri de costuri, asa cum se intimpla in toate companiile media, in fata unui an 2010 in care industria de comunicare vorbeste despre o noua reducere, cu 10%, a pietei de publicitate.

Evenimentul Zilei

Ringier a comunicat intern angajatilor sai ca Evenimentul Zilei renunta la cele trei redactii locale, din ratiuni de costuri. Au fost vizate birourile de la Timisoara, Cluj si Iasi.


Impozitul forfetar vs Criza

195.763 . Acesta este numarul firmelor care, anul trecut, si-au inchis portile, unele temporar, altele definitiv. Dintre patronii care au renuntat la afaceri, cei mai multi au facut-o impinsi de la spate de mult-controversatul impozit forfetar. Pe altii insa, i-a doborat criza.

Cine vor fi victimele in 2010? Expertii spun ca daca 2009 a dus la evaporarea firmelor de apartament, in acest an vom asista la o avalansa de falimente in domenii alta data extrem de profitabile, de la imobilare, la turism si consultanta.

(dailybusiness.ro)

Alte afaceri inchise sau la limita insolventei: Ultra Pro , Flamingo Computers , chiar si Altex a avut si are pierderi. Sunt ele mai multe dar nu-mi vin acum la indemana.


Disponibilizari

Aici situatia este dezastroasa incontinuu.In fiecare zi cand deschidem ziarul sau tv-ul aflam ca sute de mii de oameni au ramas fara locuri de munca.Situatia este dezastroasa pentru ambele parti: cetateanul ajuns somer isi va gasi (in cele mai fericite cazuri)extrem de greu un alt loc de munca,pentru ca fiind criza situatia este cam generala,iar statul nu numai ca nu-si mai primeste taxele si impozitele dar din potriva trebuie sa plateasca disponibilizatilor ajutorul de somaj.
Ce sa spun,economia e in floare,vedem fiecare.Ce ma enerveaza pe mine pana la explozia vaselor de sange insa,este impertinenta piticului Poc care ma linisteste pe mine,cetatean,ca lucrurile sunt,dar nu sunt chiar asa.

Adica?!

Bonuri de masa

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/fara-tichete-cadou-de-masa-si-vacanta-in-2010-45291.html

Daca lucrurile merg in aceeasi directie cum merg de 5 ani si incompetentii astia nu lasa harneala si smecheria la o parte,punem pariu ca " 'tii mati " va lua locul unor actiuni mai concrete,in strada?

4 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

'Romanul sarac dar fandosit, pe cat de sarac este'.Nu o sa iasa nimeni in strada decat aia care o sa fie impinsi si nevoiti restul isi vor plange de mila sub pretextul ca el o duce bine si se descurca o p*** stie foarte bine ca nu e asa dar asta e romanul capul jos si ochii inchisi..asta e un tipic de roman care stustine pe base otv semintele berea la pet si tigania asta in frunte cu mogulul de base

ES said...

Ai dreptate Stefan.In mare parte cam asta este poporul roman.Nu uita insa ca am dat jos cateva regimuri nu tocmai pasnic,nu uita mineriadele (pana in 96) si nu uita ca proportia celor care au rate la banci este covarsitoare,drept urmare cei care raman fara venit si nici nu isi mai gasesc alt loc de munca,(noi suntem tineri,avem facultati,tot felul de diplome si tot ne este foarte greu,imagineaza-ti tanti Aglaie si nenea Gelu care au lucrat in fabrici,la cfr marfa etc pana acum cum se vor descurca de aici inainte)ce alta solutie le mai ramane?

Unknown said...

tocmai nea gelu si tanti aglaie deja sunt o categorie de cetateni,si ei au fost in apogeu dupa 89'ei sunt marea majoritate care au votat cu ce este acum,nu au vrut sa faca ceva mai bun sau plans si au mers pe acelasi still romanesc eu nu ii condamn dar nici nu ii compatimesc,au dat jos un sistem sub influenta altui sistem cordoonati de altcineva tot cu un scop la fel dar in alta directie.
Solutia: frate tu ca indivit reprezinti societatea deci populatia,iesi in strada si cereti drepturile nu zice nimeni sa te bati sa o arzi hooligan,dar sa iti cer ce ti'se cuvine.