Wednesday, July 8, 2009

Verde-n mediu !

• „Gardianul“ prezinta un alt treilea contract oferit prin atribuire directa de ministerul condus de Nicolae Nemirschi. Este vorba de 175.000 de euro directionati catre firma ieseana NESS Romania, in schimbul unor softuri pentru sistemul de monitorizare a documentelor POS Mediu. Reprezentantii Ministerului Mediului au argumentat ca lucrarea a fost data cu “dedicatie”, iar schimbarea furnizorului, in cazul serviciilor electronice, le-ar fi putut crea probleme in sistemul informatic

sursa: gardianul



Prima data cand citesti articolul din gardianul,te bate gandul sa trasezi niste linii prin urmatoarele :

Ness-----------Iasi

Dan Carlan-----Iasi + Mediu

Toata lumea stie cat de mult il are la inima domnul Dan pe domnul Gheorghe,deci dupa parerea mea treaba de mai sus pica,dar te duce in alta parte.

Cum adica?


Citind articolul de mai jos ve-ti intelege ce am vrut sa spun:



Gabriel Mardarasievici - Manager Ness Romania
"Ascensiune bruscă

A intrat în Radix în 1994 şi a început să preia acţiuni doi ani mai târziu. În 1998, a atins pragul de 50% din acţiuni, dar firma tot nu era un nume pe plan naţional. A început însă să se ridice brusc, aşa că în 2002 se lăuda deja cu cifre de afaceri anuale de cca 10 milioane de euro. Neoficial, pe piaţă se spune că această creştere bruscă a cifrei de afaceri e legată de bunele relaţii pe care le-a dezvoltat cu Gheorghe Nichita, pe atunci director la RAJAC. Mardarasevici neagă însă acest lucru şi spune că marile contracte au fost obţinute întotdeauna la Bucureşti.

A făcut afaceri de multe milioane de euro cu statul
Cele mai multe dintre marile afaceri ale RaDIX -ului şi ulterior, ale NESS-ului, sunt făcute cu statul. Contractele sale de milioane de euro cu Electrica au ajuns de legendă în Iaşi. La fel, contracte superbănoase încheiate ba cu RAJAC-ul condus de Nichita, ba cu Primăria gestionată de acelaşi Nichita. Şi cum actualul primar este naşul de botez al fetei lui Gabriel Mardarasevici, lucrurile capătă un înţeles. „Am avut şi avem o relaţie corectă. Eu l-am stimat întotdeauna şi sper că e reciprocitate", a declarat la un moment dat Mardarasevici presei locale.


...
Tânărul venit din Oneşti la Iaşi să facă o facultate - Electrotehnica şi devenit 3 ani la rând campion naţional la judo (cu acel prilej i-a cunoscut pe Ioan Prisecaru şi Iulian Dascălu) trebuia să ia taurul de coarne."

sursa : www.iasicastiga.ro (Gabriel Mardarasievici - cel mai "giorno" milionar al Iaşului
6 Decembrie 2007)


-Pai,pana la urma...pe unde?!
-Barfe,barfe...

:))

No comments: