Thursday, July 9, 2009

It's Not Over !

Sevrajul după o despărţire. Cum dai piept cu el?


Orice persoana care pune punct unei relatii da piept mai devreme sau mai tarziu cu sevrajul de dupa despartire. Aparent imposibil de depasit, acesta este marcat de eforturile corpului si ale creierului de a se obisnui cu noua situatie.

Specialistii au remarcat ca orice persoana trece prin aceleasi etape succesive imediat dupa despartirea de partenerul sau. Ca le depaseste cu usurinta sau cu ceva dificultate, ele sunt absolut normale, ba chiar sanatoase, putand fi comparate cu o perioada de doliu.




Negarea - este prima faza dupa despartire. Creierul si inima neaga inca ruptura si nu vor sa-i accepte ireversibilitatea.

Furia - atunci cand sunt masurate si analizate consecintele pierderii. Partenerii au tendinta de a agrava situatia si de a exagera urmarile negative ale despartirii.

Meditarea - este faza in care se cauta un vinovat pentru esecul relatiei. Partenerii analizeaza greselile pe care le-a facut fiecare, de cele mai multe ori insa, balanta inclinandu-se inspre celalalt si nu propria persoana.



Tristetea - este starea care caracterizeaza urmatoarea etapa. Partenerii sunt plini de regrete, si-ar dori sa nu fi gresit sau sa nu se fi ajuns pana la acest stadiu.

Acceptarea - mai greu, dar vine si aceasta perioada in care partenerii incep sa accepte ideea ca totul s-a terminat si sunt dispusi sa o ia de la inceput.

Mai departe, ei isi incearca norocul cu alte persoane, trecand si aici prin niste etape, la finalul carora vor fi cu adevarat pregatiti pentru o noua relatie.

Repede, vreau pe cineva!

Cu ultima lacrima inca pe obraz, persoana celibatara fuge in cautarea unui nou partener. Iesiri, intalniri, cautari, distractii, schimbarea rapida a partenerilor, sunt niste faze de care aceasta are nevoie pentru a-si redobandi increderea in sine.

Cautarea partenerului intr-o alta persoana


Aceasta etapa poate dura chiar si ani, fara ca partenerii sa isi dea macar seama. Ei cauta un partener de aceeasi inaltime ca si ex-ul, aceeasi meserie, aceeasi culoare a parului, acelasi stil de viata. Pentru ca apar comparatiile si diferentele dintre cei doi, despartirea va fi si de aceasta data inevitabila

Cautarea unei persoane diferite

Pentru ca o clona a fostului partener nu exista iar daca ar exista, cu siguranta nu ar multumi-o, persoana celibatara va incepe sa caute exact opusul a ceea ce a avut inainte. Abia in aceasta etapa ea incepe sa priveasca obiectiv fosta relatie si incepe sa iubeasca o alta persoana pentru ceea ce este si pentru ceea ce ii ofera.

sursa:www.csid.ro


Am o mica problema:

Cel care pune capat relatiei de cele mai multe ori trece mai usor peste sevraj,pentru ca da,iubirea poate fi considerata un drog,dar doar daca o simti cu adevarat.Dar hai sa spunem ca textul de mai sus este adevarat si oricum nu trebuie sa fii un "specialist" ca sa vezi etapele.
Cand am citit titlul articolului am crezut ca cineva a gasit "the cure",aia ar fi fost cel putin interesant,astfel,in perceptia mea,ramane doar un articol de umplut pagina care nu transmite absolut nici un mesaj,doctore.
Povestea asta cu partenerul diferit de iubitul/a din urma,este doar o pierdere de timp.Luam un caz fictiv:

Maricica si Ionel sunt impreuna de peste 3 ani.Cei doi traiesc impreuna o poveste de iubire.Inevitabilul se produce,barbatul este porc si povestea se termina.Acum cei doi protagonisti trebuie fiecare in parte sa-si caute pe altcineva cu care sa imparta fluturasii.Ce au de ales,ce vor alege?Opusul?Si mai ales,cand?

Daca relatia lor era plina de aventura,calatoreau,schimbau subiecte interesante pentru ca IQ-ul le-o permitea,au ajuns sa-si formeze un stil de viata placut,ca doar de aia le era bine impreuna,acum ei trebuie sa caute opusul?Suna putin ca dracu'.

Nu trebuie sa cauti partenerul abia pierdut in urmatorul,dar nici opusul,trebuie sa lasi lucrurile sa se desfasoare de la sine si mai ales sa lasi putin timp sa-ti rezolve "ranile".

Dupa astfel de relatii de lunga durata sau cu implicari emotionale puternice,in general nu trebuie sa fugi in bratele altuia sau alteia imediat,e de porc,pentru ca ei,urmatorii, nu au nici o vina.

A face comparatii nu suna bine,decat daca poti prin asta sa faci in asa fel in cat sa nu se mai repete greselile din trecut,dar nu toti inteleg asta,de cele mai multe ori daca aduci in discutie subiectul "fostul"/"fosta" actualul partener te va privi nu tocmai cu ochi frumosi.Pentru asta este nevoie de o minte mai limpede,mai aerisita,aici intervine iar povestea cu timpul.

Depinde de fiecare cat de mult ii place sa se victimizeze,pentru ca normal,fostul era de vina.Cand se ajunge la acceptarea ca relatia a mers prost din cauza ambilor parteneri,cum a spus si doctorasul,si eu cred ca atunci Ionel si Maricica sunt pregatiti sa-si inceapa o noua poveste de dragoste...dar nu pentru ca au ales opusul.

Eu nu sunt nici specialist,nici doctor dar cred ca fiecare trece peste "sevraj" dupa cum simte si orice sfaturi ai incerca sa dai unei persoane care trece pe acolo,gandurile ei sunt tot in trecut.
Un prieten/a ar trebui sa rezolve genul asta de probleme dar daca cei doi se impaca,prietenul/amicul o sa iasa prost intotdeauna din situatie.

concluzie:

-Un imediat partener nu este indicat - are de suferit el
-Un prieten caruia sa te plangi nu este indicat,el vine cu sfaturi si daca te impaci cu fostul - el are de suferit tot timpul
-Daca nu te impaci cu fostul,oricum degeaba iti da sfaturi prietenul,tu tot pe ale tale le stii - tu ai de suferit

-Sa te culci cu un barbat sau cu o femeie ca sa te razbuni - cea mai mare cretinatate

-Sa te comporti normal,fara sa te imbeti de suparare,fara sa te combini cu N alti parteneri pentru ati demonstra ca inca esti ok,decenta deci,stapanirea de sine te poate ajuta sa treci peste,TU esti singurul tau prieten in povestea asta,TU esti singurul care te cunoaste cel mai bine,TU esti singurul care poate rezolva problema,totul depinde de TINE!

Parerea mea,acum,aruncati cu rosii!:))


Si la sfarsit,un mic "cadou" de la mine:


i'ts not over
by ES

No comments: