Thursday, July 16, 2009

Criza,un cuvant uzual


Pornind de la un articol dintr-un cotidian local imi vin in minte niste intrebari.

Exista in toata lumea persoane cu o stare financiara precara,noi avem "boschetari",altii au "homeless","vagabondo" etc.Nu ne referim aici la acestia ci la acei oameni care au platit pana in prezent taxe la stat,oameni care au avut un loc de munca si care odata cu venirea crizei l-au pierdut.Au ramas cu datorii la banci iar acum nu-si mai pot gasi un alt job.Se afla in insolventa de plata,isi pot pierde locuintele cu care au garantat dar pana acolo trec mai intai prin crunta situatie de a nu avea ce manca.
O parte din vina pentru situatia in care au ajuns acesti oameni o poarta pe de o parte si guvernantii nostri,de orice culoare ar fi ei,pentru ca sa nu uitam,exista un domn politician in toamna anului trecut care ne ungea cu miere cum ca noi nu avem nici o problema cu "criza mondiala",pe noi nu ne atinge,bazandu-se probabil pe istoria romanilor care au luptat cu asupritorii si au castigat multe batalii,altfel nu-mi explic.
Dar degeaba aruncam noi cu noroi in ei,nu se simt manjiti.Totusi nu exista nici o solutie?Adica cine sa ii ajute pe acesti oameni care ajung intr-o stare critica pe zi ce trece daca nu cei din guvern?Dumnezeu?

Daca aruncam o privire prin anunturile cu oferte de munca,gasim extrem de putine sau eventual din 10 anunturi 7 sunt pentru webchat si 2 pentru femeie de servici in Spania sau Italia.Greu sa-ti cresti familia ca barbat in tara asta,nu?

Balacareala din guvern,nivelul coruptiei care nu a scazut,birocratia care te stoarce de orice buna intentie au facut ca investitorii straini sa stea departe.
Ce facem?!

1 comment:

Anonymous said...

tai copacu :))